Nieuws

 • BREEVAST VERWERFT TWEE PANDEN IN BEVERLY HILLS, LOS ANGELES

  AMSTERDAM, 8 april 2019 – Breevast heeft de investering van USD 153,5 miljoen in twee kantoorpanden op Wilshire Boulevard in Beverly Hills, Los Angeles, afgerond. Deze aankopen onderschrijven de strategie van Breevast als een actieve lange-termijn investeerder met duurzame aanwezigheid in de Verenigde Staten.
   
  Breevast heeft een kantoorpand verworven op 8942 Wilshire Boulevard, gelegen in het felbegeerde epicentrum van Beverly Hills, Los Angeles. Dit ‘single tenant’ gebouw is volledig en langjarig verhuurd aan de hoog aangeschreven huurder Paradigm Talent Agency.
   
  In aanvulling hierop heeft Breevast de aankoop van een kantoorpand aan 4525 Wilshire Boulevard afgerond, dat omvangrijk is gerenoveerd tot een creatieve moderne werkplek en strategisch is gelegen binnen de driehoek Beverly Hills, Hollywood en het downtown zakendistrict Los Angeles. Dit multi-tenant gebouw is verhuurd aan diverse vooraanstaande bedrijven in de entertainment industrie.
   
  De totale investering in de twee Wilshire Boulevard gebouwen was USD 153,5 miljoen. De financiering werd gefaciliteerd door een tweetal banken waaronder Aareal Capital Corporation, die zich baseerde op de succesvolle activiteiten van Breevast in de Verenigde Staten zoals de recente verkoop van een kantoorgebouw aan 345 Brannan St. in San Francisco, dat langjarig was verhuurd aan Dropbox.
  Klik hier om meer te lezen
 • BREEVAST VERKOOPT PAND IN SAN FRANCISCO VOOR RECORDPRIJS

  AMSTERDAM, 31 januari 2019 – Breevast heeft het kantoorpand dat het in 2014-2015 ontwikkelde aan 345 Brannan St. in San Francisco en aan Dropbox verhuurde, verkocht en geleverd aan Kilroy Realty Corp. voor USD 146 mln.

  Breevast ontwikkelde het kantoor van circa 12.500 vierkante meter met bijbehorende parkeerplaatsen in het South of Market (SOMA) district in San Francisco in 2014-2015, nadat het de locatie in 2004 verwierf als parkeerterrein. Bij oplevering werd het gebouw op basis van een langjarige huurovereenkomst verhuurd aan Dropbox, waarmee het deel uit maakte van de ‘corporate campus’ van Dropbox van in totaal ongeveer 30.000 vierkante meter. Breevast werkte in dit kader samen met Kilroy Realty Corp., een in Los Angeles gevestigd NYSE genoteerd bedrijf, dat circa 17.500 vierkante meter ontwikkelde voor Dropbox.

  De verkoop van het pand aan Dropbox campus mede-eigenaar Kilroy voor USD 146 mln., die plaatsvond eind december, betekent volgens Amerikaanse media een nieuwe recordhoogte in transactieprijzen per vierkante meter van kantoorruimte in San Francisco.

  Naast de verkoop van het Dropbox-gebouw heeft Breevast een tweetal beleggingspanden op Wilshire Boulevard in Beverly Hills, Los Angeles onder contract voor een bedrag van USD 154,5 mln. De afwikkeling van deze aankoop zal in de komende maanden plaatsvinden.

  Klik hier om meer te lezen
 • BREEVAST PUBLICEERT JAARCIJFERS 2017


  AMSTERDAM, 3 oktober 2018 – de algemene vergadering van aandeelhouders van Breevast B.V. heeft onlangs de jaarcijfers over 2017 vastgesteld. Over boekjaar 2017 werd een groepsresultaat na belastingen behaald van ruim EUR 165 mln. en de eigen vermogenspositie nam verder toe.  
   
  Het groepsvermogen per ultimo 2017 bedroeg EUR 594,3 mln. (2016: EUR 441,9 mln.). De solvabiliteit is in 2017 verder gestegen naar 68% (2016: 59%) en het groepsresultaat na belastingen bedroeg ruim EUR 165 mln. (2016: EUR 188,1 mln.).
  Het afgelopen jaar kenmerkte zich voor Breevast door een strategische heroriëntatie waarin het ontwikkelen ten behoeve van de eigen portefeuille in met name grootstedelijke gebieden de belangrijkste kernactiviteit vormt. De ontwikkelingsportefeuille van de groep waartoe Breevast behoort, bedraagt circa 700.000 vierkante meter aan commercieel en residentieel vastgoed in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Circa 550.000 vierkante meter van deze pijplijn bevindt zich op centrumlocaties in steden in de Randstad en Eindhoven. In Frankfurt bezit de groep een ontwikkelingslocatie voor circa 120.000 vierkante meter aan residentieel vastgoed.
  Breevast zal haar grootse asset in België, de Finance Tower in Brussel, niet desinvesteren maar aanhouden als belegging.
  Nadat Breevast zelf het hoofdkantoor van Dropbox in San Francisco ontwikkelde, is deze positie verkocht aan een eindbelegger. Breevast oriënteert zich op nieuwe investeringen in de Verenigde Staten ter verdere uitbreiding van haar Amerikaanse beleggingen.

  Klik hier om meer te lezen