Nieuws

 • BREEVAST PUBLICEERT JAARCIJFERS 2017


  AMSTERDAM, 3 oktober 2018 – de algemene vergadering van aandeelhouders van Breevast B.V. heeft onlangs de jaarcijfers over 2017 vastgesteld. Over boekjaar 2017 werd een groepsresultaat na belastingen behaald van ruim EUR 165 mln. en de eigen vermogenspositie nam verder toe.  
   
  Het groepsvermogen per ultimo 2017 bedroeg EUR 594,3 mln. (2016: EUR 441,9 mln.). De solvabiliteit is in 2017 verder gestegen naar 68% (2016: 59%) en het groepsresultaat na belastingen bedroeg ruim EUR 165 mln. (2016: EUR 188,1 mln.).
  Het afgelopen jaar kenmerkte zich voor Breevast door een strategische heroriëntatie waarin het ontwikkelen ten behoeve van de eigen portefeuille in met name grootstedelijke gebieden de belangrijkste kernactiviteit vormt. De ontwikkelingsportefeuille van de groep waartoe Breevast behoort, bedraagt circa 700.000 vierkante meter aan commercieel en residentieel vastgoed in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Circa 550.000 vierkante meter van deze pijplijn bevindt zich op centrumlocaties in steden in de Randstad en Eindhoven. In Frankfurt bezit de groep een ontwikkelingslocatie voor circa 120.000 vierkante meter aan residentieel vastgoed.
  Breevast zal haar grootse asset in België, de Finance Tower in Brussel, niet desinvesteren maar aanhouden als belegging.
  Nadat Breevast zelf het hoofdkantoor van Dropbox in San Francisco ontwikkelde, is deze positie verkocht aan een eindbelegger. Breevast oriënteert zich op nieuwe investeringen in de Verenigde Staten ter verdere uitbreiding van haar Amerikaanse beleggingen.

  Klik hier om meer te lezen
 • DNB VERHUIST NAAR TOOROP GEBOUW VAN BREEVAST

  AMSTERDAM, 3 mei 2018 – De Nederlandsche Bank (DNB) verhuist haar hoofdkantoor in 2020 voor tenminste vier jaar naar het Toorop gebouw aan de Spaklerweg in Amsterdam, in eigendom van Breevast.
  Het huidige hoofdkantoor van DNB aan het Frederiksplein en Westeinde in Amsterdam zal gedurende die tijd ingrijpend gerenoveerd worden. DNB betrekt circa 25.000 vierkante meter van het nabij de Omval en Amstel gelegen pand van Breevast, dat langjarig verhuurd is aan Delta Lloyd. Delta Lloyd is in 2017 overgenomen door Nationale Nederlanden, waardoor er ruimte beschikbaar kwam in het gebouw dat in totaal circa 46.500 vierkante meter oppervlakte telt.
  Naast DNB zal Nationale Nederlanden gevestigd blijven in het gebouw, dat voorzien zal worden van een strikte scheiding tussen de twee gebruikers.
  Breevast heeft het Tooropgebouw sinds 2007 in eigendom.

  Klik hier om meer te lezen
 • HIGHBROOK EN BREEVAST RONDEN TRANSACTIE MESDAG DELTA PORTFOLIO AF

  HIGHBROOK en BREEVAST ronden transactie MESDAG DELTA PORTFOLIO af
   
  LONDON/AMSTERDAM, 25 april 2018 – Private equity vastgoedinvesteerder HighBrook Investors en Breevast hebben vandaag bekend gemaakt dat de overname van de Mesdag Delta-portefeuille is afgerond. HighBrook heeft de portefeuille via een onderhandse transactie verworven door samen te werken met de bestaande eigenaar Breevast om een herkapitalisatie van de portefeuille te structureren. De deal was binnen circa 30 dagen gestructureerd en gesloten.
  Als gevolg van de transactie heeft Breevast de bestaande lening van € 615 miljoen nu volledig terugbetaald. De geplande executieverkoop op 15 mei 2018 zal niet plaatsvinden en Breevast heeft het beroep ingetrokken dat gepland stond voor 26 april 2018.

  De portefeuille bestaat uit 56 objecten verspreid over Nederland met een totale oppervlakte van 456.000 m2. Onderdeel van de portefeuille is een aantal markante monumentale objecten in het centrum van Amsterdam, een aantal light-industrial objecten en grote winkelcentra met bekende supermarkten als anchor tenants. Meer dan 50% van de portefeuille bevindt zich in Amsterdam en bijna 70% bevindt zich in het grotere Randstad-gebied.
  Breevast heeft de volledige verantwoordelijkheid voor het property, asset & development management van de portefeuille. HighBrook Investors en Breevast hebben een proactieve value-add asset managementstrategie en businessplan voor de portefeuille opgesteld.
  Deze transactie markeert voor HighBrook Investors de 12e investering op de Nederlandse markt in de afgelopen 18 maanden. HighBrook heeft nu circa 100 objecten in Nederland verworven van in totaal 620.000 vierkante meter en is nog in meerdere lopende transacties waaronder - maar niet beperkt tot -de verwerving van het iconische Groothandelsgebouw in Rotterdam.
  Loyens & Loeff trad op als adviseur voor HighBrook Investors in deze transactie. Breevast werd geadviseerd door Dentons Boekel en CMS. BNP Paribas Real Estate stond partijen bij als deal advisor.
   
  Over HighBrook Investors
  HighBrook Investors is een private equity vastgoedinvesteerder gericht op value-add investeringen in de Verenigde Staten en West Europa. HighBrook managed een reeks samengestelde, gesloten fondsen vanuit kantoren in New York, Londen en Atlanta.
   
  Over Breevast
  Breevast, opgericht in 1963, richt zich op de ontwikkeling, realisatie, het investeren en beleggen in alsmede het beheer van commercieel en residentieel vastgoed in Europa en Noord-Amerika. Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam heeft Breevast kantoren in Antwerpen, Luxemburg en Newport Beach (Verenigde Staten). 
  Klik hier om meer te lezen